U komt niet zomaar op deze website. Er moet een link zijn met burn-out. Het kan zijn dat u als werkgever al eens te maken heeft gehad met de uitval van een werknemer ten gevolge van een burn-out. Of misschien is dat nú wel het geval. Geen prettige gebeurtenis, zeker ook niet voor uw werknemer. Er dreigt langdurig ziekteverzuim en een periode van onzekerheid. Burn-out is immers een ernstig ziektebeeld. U vertrouwt op de adviezen van uw bedrijfsarts die volgens de richtlijn natuurlijk ook het beleid van de huisarts van werknemer volgt. Prima hoor!

Uw werknemer belandt in één van de gebruikelijke hulpverleningstrajecten. Het lijkt een routinekwestie geworden. Maar is dat wel de juiste weg? Dat zou u zich best wel eens mogen afvragen. Het opstarten van de behandeling vraagt al gauw een aantal weken vanwege wachtlijsten en praktijkdrukte, maar ook vanwege die ingeslopen routine. Ook zou u vraagtekens kunnen zetten bij de inhoudelijke kant van de gebruikelijke hulpverleningstrajecten. Dat doe ik in ieder geval wel. Elders op deze website leest u meer over mijn visie.

Rust is voor de start van het herstel absoluut noodzakelijk. Jazeker, in 9 van de 10 gevallen (eigenlijk in alle 10) schrijft de huisarts eerst een periode van rust voor. Maar de mogelijkheden om echt tot rust te komen zijn voor de werknemer maar zeer betrekkelijk. Dat kunt u zich vast wel voorstellen als werknemer nog dagelijks wordt blootgesteld aan prikkels en stressoren die gedurende lange tijd daarvoor een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van burn-out. Helpen doe je de werknemer pas echt als je die prikkels en stressoren wegneemt. Rust is pas echt rust als werknemer tijd voor zichzelf krijgt en neemt.

U snapt het. Het moet dus anders. AFSTAND NEMEN doet het anders. Na het stellen van de diagnose wordt een coachingstraject aangeboden. Stapsgewijs wordt met een concrete en pragmatische methodiek gewerkt richting herstel en re-integratie.

U wordt wellicht door uw werknemer benaderd voor vergoeding van een coachingstraject. U investeert. U wint in vergelijking met de huidige routine-trajecten veel tijd als u uw werknemer zo snel mogelijk na uitval aan mijn zorg toevertrouwt. Mooi meegenomen en snel terugverdiend. Door de juiste aanpak reduceert ook de kans op een recidief. Da’s ook mooi meegenomen. En, last but not least, uw werknemer heeft er wat zijn gezondheid betreft het meeste profijt van.

knop