Als je eenmaal een overspanning of burn-out hebt, dan is dat geen pretje! Het is eigenlijk veel beter om je best te doen dat te voorkomen. In periodes van drukte, op werk en privé, twijfelen wij allemaal wel eens of wij het aankunnen. Niks mis mee. Die periodes ‘goed doorkomen’ lukt meestal wel, maakt ons sterker en geeft ons vertrouwen. ‘Goed doorkomen’ betekent herstellen van inspanningen en voldoende rust en afstand nemen. Duren die periodes te lang of volgen ze elkaar te snel op dan kan dat ‘goed doorkomen’ wel eens uitblijven. Je herstelvermogen lijkt ontoereikend te worden. De eerste klachten presenteren zich: slechter slapen, ‘s morgens moe wakker worden, tegen de dag opzien, prikkelbaar worden, minder goed kunnen concentreren, niet kunnen ontspannen. Je zit niet lekker in je vel en begint zelfs wat te twijfelen aan jezelf.

Hoog tijd om eens even stil te staan en de dingen op een rijtje zetten. Ik ga je helpen. Ik houd je een spiegel voor, geef je inzicht en reik tools aan om eens wat orde te brengen in de veelheid van factoren en stressoren die jouw balans verstoren. Maar vooral help ik je om in de toekomst dergelijke situaties vóór te zijn. Inzicht in je eigen situatie kan vaak al voldoende zijn om een begin te maken met het hervinden van de balans. Ik laat je zien dat er eenvoud is in complexiteit. Prijs je straks gelukkig dat je bijtijds aan de bel hebt getrokken in een poging een burn-out te voorkomen. Je rugzak wordt bij deze stap opnieuw ingeruimd.

shutterstock_480195937

In een aantal coachingssessies proberen we samen grip te krijgen op jouw situatie.  Maar eerst maken we kennis met elkaar en bepalen we gezamenlijk of coaching zinvol voor je kan zijn. Tot zover kost dat je niets. Besluiten we een aantal sessies af te spreken dan bedraagt het tarief van een coachingssessie € 90,- per uur.

Lees ook mijn artikel in het Brabants Dagblad van 29 april 2017: www.bd.nl/opinie  of op mijn blog.