Wie ben ik? Ik ben Gijs Schraa. Al meer dan 28 jaar werk ik als arts in de bedrijfsgezondheidszorg. Veel mensen op mijn spreekuur gezien, met veel problemen geconfronteerd. Psychische aspecten van de mens boeien mij zeer. Ik analyseer graag. Ik hou er van om te zoeken naar eenvoud in complex ervaren problematiek. Ik help mensen graag op weg als zij zijn vastgelopen. Ik kan vertrouwen opbouwen, onmisbaar voor succes in de hulp die ik kan geven. Mijn specialiteit ligt bij de behandeling van mensen met overspanning, stress en burn-out.

En zo denk ik erover: de complexiteit van de mens en zijn omgeving komt onmiskenbaar tot uitdrukking in de situatie van een persoon, die wordt getroffen door overspanning of een burn-out. Die situatie is ernstig en dusdanig ingewikkeld, dat hulp noodzakelijk is. Burn-out gaat niet vanzelf over.

In tegenstelling tot de gebruikelijke behandelingen van burn-out (de psychologische behandelingen gericht op controle van de cognitie) richt ik mij in eerste instantie op burn-out als lichamelijk ziektebeeld. Het is mijn overtuiging dat mensen met een burn-out eerst lichamelijk dienen te resetten om uiteindelijk volledig te kunnen herstellen. Veel (zo niet alle) psychische klachten van burn-out ontstaan ten gevolge van lichamelijk (i.c. cerebraal) disfunctioneren.

knop